Minister afventer undersøgelse fra Skat i svindelsag

Skrevet af admin

26/08/2015

Dagens topnyheder

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) vil følge Skats undersøgelse af kontrollen, fordi Skat har meldt skattesvindel med aktieudbytter for 6,2 milliarder kroner til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - Bagmandspolitiet.

Det oplyser Karsten Lauritzen i en skriftlig udtalelse til Ritzau. Svindlen er angivelig sket med refusion af udbytteskatten.

- Jeg er som alle chokeret over, hvor stort et beløb, der er tale om. Nu har Bagmandspolitiet fået overdraget sagen, og så må vi se, hvad der kommer ud af efterforskningen. SKAT vil selvfølgelig bidrage i det omfang, de kan, siger han.

Skat har indledt et tjek af sine procedurer sammen med Intern Revision. Desuden har Skat bedt Intern Revision undersøge, hvordan departementet fremover kan styrke administration og kontrol af udbytteskatten.

- Skat har iværksat en undersøgelse sammen med ministeriets interne revision. Den vil jeg følge tæt, og når resultatet foreligger, vil Folketingets Skatteudvalg selvfølgelig blive orienteret, siger Karsten Lauritzen.

- Så må vi derefter se, om der er behov for at foretage sig noget politisk, siger han.

Karsten Lauritzen mener, at det er svært at forebygge svindlen.

- Når der er tale om så organiseret og professionel kriminalitet, som angiveligt er tilfældet her, så kan det være svært at gardere sig imod, siger Karsten Lauritzen.

Men han undrer sig alligevel over den milliardstore svindel, som er vokset de seneste år.

- Men når der svindles for så store beløb, så spørger man selvfølgelig sig selv: Hvordan kunne det ske? Og kunne det være undgået? Det skal vi selvfølgelig have undersøgt til bunds, siger skatteministeren.

- Desuden skal det undersøges, hvad der skal gøres, for at styrke kontrollen på området fremadrettet.

/ritzau/