Minister afviser at straffe læger

Det understreger sundhedsminister Astrid Krag (SF) i en mail til Berlingske Nyhedsbureau.

»Jeg har ingen planer om, at der skal indføres økonomiske incitamenter i forhold til henvisninger, og i praksis er det i øvrigt sådan, at det er regionerne og lægerne, som skal aftale det, før det overhovedet kan komme på tale,« siger hun.

Derfor vil idéen om at straffe henvisnings-ivrige læger ikke være med i det lovforslag, som ministeren har kastet ind i den igangværende strid mellem læger og regioner.

»Det vil ikke indgå i lovforslaget. Lovforslaget giver mulighed for at følge lægernes henvisningsmønstre, men det er ikke sundhedsloven, der regulerer økonomiske sanktioner,« forklarer Astrid Krag.

»Jeg er helt enig med Kræftens Bekæmpelse og Danske Patienter i, at patienthenvisninger skal bero på en lægefaglig vurdering. Det bliver der ikke ændret på. Og det fremgår også tydeligt af papiret, at spørgsmål om lægers henvisninger til privatpraktiserende speciallæger eller sygehuse ikke skal reguleres i sundhedsloven,« udtaler hun med henvisning til det notat, som Jyllands-Posten har fået fat i.

Dagens Gossip