Minister beklager hård tone i Facebook-opslag om Ida Auken

Skrevet af admin

07/03/2016

Dagens topnyheder

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har høstet en del kritik, efter at han søndag aften langede ud efter De Radikales Ida Auken på Facebook.

Og nu trækker ministeren - også på Facebook - en smule i land.

- Måske var tonen en anelse for hård i mit opslag i aftes - det vil jeg gerne beklage. Men jeg blev stærkt forundret over at høre Ida Auken i TV Avisen ytre, at hun mener, jeg ikke bekymrer mig om miljøet, når jeg endnu ikke har mødtes med hende som miljø- og fødevareminister og talt politik, skriver Esben Lunde blandt andet tidligt mandag morgen.

Til DR sagde Ida Auken med henvisning til ministerrokaden og den omstridte landbrugspakke:

- Det virker som om, vi har fået en minister, der er om muligt mere ligeglad med miljøet, og det ærgrer mig selvfølgelig.

Det fik Esben Lunde Larsen til at lægge en tekst på Facebook, hvor han udtrykte glæde over De Radikales manglende aktuelle indflydelse i dansk politik.

- Hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere - både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, skrev Lunde Larsen på Facebook.

Mandag står han fast på, at han mener, Ida Aukens kritik var usaglig. Han påpeger, at hans første handling i det nye ministerium "er at sætte gang i forhandlinger om en netop en naturpakke, der skal styrke vores natur".

- At jeg kommer fra ProduktionsDanmark er ikke lig med, at jeg ikke kerer mig om miljøet - tværtimod, lyder det nu fra Venstre-ministeren.

Politikere fra flere partier var søndag aften ude og kritisere Esben Lunde Larsen. En af dem er Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk.

- Esben Lunde, du er minister. Ikke menig MF'er. Gå efter bolden. Ikke kvinden/manden, skriver han på Twitter.

/ritzau/