Minister: Centralafrika har brug for akut nødhjælp

Skrevet af admin

25/02/2014

Dagens topnyheder

- Situationen i den Centralafrikanske Republik er dybt, dybt alvorlig. Landet er tæt på sammenbrud, og store dele af befolkningen er på flugt. Der er hårdt brug for nødhjælp her og nu.

Det siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S), efter nye rapporter fra FN påviser akut behov for hjælp til befolkningen og en alarmerende stigning af vold mod civile.

- Derfor har jeg besluttet at bevilge yderligere 15 millioner kroner i akut nødhjælp til Den Centralafrikanske Republik. Danmark er blandt de tre største humanitære donorer til krisen, og vi lever op til vores ønske om at hjælpe der, hvor nøden er størst, siger han.

Pengene kommer oven i de 10 millioner kroner, som Danmark bevilgede i sidste uge til stabilisering af landet.

FN rapporterer nu om massive menneskerettighedskrænkelser i landet.

Ud af 4,6 millioner indbyggere har mere end halvdelen behov for humanitær hjælp. Der er 700.000 internt fordrevne og 250.000 flygtninge i nabolandene.

Sikkerhedssituationen er meget vanskelig, og dele af nødhjælpen må flyves ind.

Med den nye bevilling har Danmark nu bidraget med i alt 50,5 millioner kroner i nødhjælp til Den Centralafrikanske Republik i 2013 og 2014.

Den nye bevilling går gennem FN’s landefond, der fordeler pengene til blandt andet Dansk Flygtningehjælp, Internationalt Red Barnet, Unicef og FN’s Verdensfødevareprogram (WFP).

Danmark bevilgede i sidste uge 10 millioner kroner til FN’s indsats for at genoprette lov og orden ved blandt andet at få udbetalt lønninger til landets politistyrke, oplyser ministeriet.

/ritzau/