Minister: Der kommer mere økologi på hylderne

Skrevet af admin

07/03/2015

Mest læste i dag

Danskerne vil gerne købe økologisk og sundt, og nu bliver det nemmere at få flere lokale og økologiske varer, hvor der også er tænkt på dyrevelfærden, i supermarkederne.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) og en række store detailkæde har netop underskrevet en fælles aftale, der forpligter butikkerne til at sætte flere af den slags varer på hylderne.

- Jeg er glad for, at vi i Danmark har ambitiøse dagligvarebutikker, der viser, at de er villige til at tage ansvar for danskernes indkøbsvaner, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

- Det er i sig selv en bedrift, at vi nu kan præsentere end fælles ambition, der skal gøre det nemmere for forbrugeren at træffe det sunde og bæredygtige valg.

Coop, Rema 1000, Dagrofa (med Superbest, Spar, Kiwi), Lidl og De Samvirkende Købmænd har underskrevet aftalen.

Ifølge aftalen skal parterne én gang om året melde tilbage til Fødevareministeriet, hvilke initiativer de har igangsat for at indfri ambitionerne. De vil herefter blive offentliggjort på ministeriets hjemmeside.

- Jeg håber, at charteret kan være med til at skærpe opfindsomheden, så butikskæderne i højere grad konkurrerer på udvalg og kvalitet og mindre på pris, siger Dan Jørgensen.

- Over halvdelen af omsætningen i dagligvarebutikkerne er omfattet, så jeg forventer, at vi kommer til at se en bred vifte af konkrete tiltag, siger Dan Jørgensen.

Nye tal viser, at Danmark har Nordens højeste madspild, derfor har parterne også forpligtet sig til at gøre endnu mere for at nedbringe madspildet.

/ritzau/