Minister: Dokumentar skyld i øget indsats mod skattely

I DR's dokumentarserie "I Skattely" sætter journalisterne skarpt fokus på, hvordan firmaer skjuler deres formuer i skattely med hjælp fra både advokater og skatterådgivere.

Dokumentarserien, der fredag blev belønnet med en Cavlingpris, var en af grundene til, at skatteministeriet har styrket indsatsen mod personer og virksomheder, der prøver at gemme deres formuer for de danske skattemyndigheder.

- Det var blandt andet på den baggrund, at regeringen i november fremlagde tre nye initiativer til bekæmpelse af grænseoverskridende skatteunddragelse, siger skatteminister Jonas Dahl (SF) i en pressemeddelelse.

- På den måde var DR's dybdeborende arbejde medvirkende til, at regeringen styrkede Skats indsats mod skattely og nedsatte en taskforce, siger han videre.

Et af initiativerne er en taskforce, der skal se nærmere på lovgivningen og derudover sætte gang i et branche- rådgiversamarbejde, der skal fokusere på de etiske retningslinjer i skatterådgivningen.

Efter DR's afsløringer, der kom frem i november, fremlagde daværende skatteminister Holger K. Nielsen (SF) et skattely-projekt, hvor Skat får 40 millioner kroner til at jagte de tabte skatteindtægter.

Dette politiske tiltag var også en af grundene til, at journalisterne bag dokumentarserien kunne kalde sig vindere af Cavlingprisen fredag.

Jonas Dahl påpeger, at regeringen de sidste to år har gennemført en systematisk indsats mod både enkeltpersoners og virksomheders brug af skattely. Men der er stadig plads til forbedring.

- På trods af regeringens målrettede indsats viser DR's programmer, at der fortsat er udfordringer, når vi snakker skattely.

Her peger han blandt andet på globaliseringen og den elektroniske samhandel som to væsentlig grunde til, at virksomheder lettere kan gemme deres formuer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip