Minister efter bygningskollaps: Stil større krav

Sådan lyder opfordringen fra udviklingsminister Christian Friis Bach (R), efter en bygning med en række tekstilfabrikker styrtede sammen i Bangladesh i onsdags.

»Derfor skal vi ikke holde op med at købe tøj fra Bangladesh, men begynde at stille flere krav, når vi gør det,« siger ministeren i en pressemeddelelser.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) indskærpede lørdag over for danske tekstilvirksomheder, at de skal have styr på arbejdsforholdene hos deres leverandører i Bangladesh.

»Virksomhederne skal være opmærksomme på, hvem de har som underleverandører, og de bør få gennemsigtighed i leverandørkæden,« sagde hun ifølge b.dk.

Tøjbrancheforeningen Dansk Mode og Tekstil svarede igen ved at sige, at det stort set er umuligt at sørge for, at der er ordentlige forhold hos alle underleverandører.

»På grund af kulturforskellene vil der altid være noget, som ikke lever op til de standarder, vi gerne vil have. Uanset hvor meget man forsøger at have styr på tingene, vil der altid være noget skidt i krogene,« siger Pia Odgaard, som er CSR-rådgiver i Dansk Mode og Tekstil, til b.dk.

Flere end 300 personer blev dræbt, da bygningen med fem tekstilfabrikker styrtede sammen. To af ejerne af de fem fabrikker blev anholdt lørdag, og den bangladeshiske premierminister, Sheikh Hasina, har svoret, at de ansvarlige vil blive fanget og stillet til regnskab for tragedien, der er den værste industriulykke i landets historie.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip