Minister: Eksplosion i Ansbach ligner selvmordsangreb

Bayerns indenrigsminister, Joachim Hermann, tror, at en eksplosion i den sydtyske by Ansbach var "et islamistisk selvmordsangreb".

Det siger han til nyhedsbureauet dpa.

- Min egen personlige holdning er, at jeg desværre tror, at meget peger i retning af, at et islamistisk selvmordsangreb har fundet sted her, siger Joachim Hermann til dpa tidligt mandag morgen.

Søndag omkring klokken 22.15 detonerede en bombe i Ansbach tæt på indgangen til en musikfestival i byen.

Den formodede gerningsmand omkom i eksplosionen, mens 12 andre blev såret. Tre af de sårede kom alvorligt til skade.

På et pressemøde natten til mandag blev den afdøde identificeret som en 27-årig mand fra Syrien. Han kom til Tyskland for to år siden, men har fået afvist sin ansøgning om asyl.

Joachim Hermann anser det for et muligt selvmordsangreb på grund af blandt andet den rygsæk, gerningsmanden bar.

- Han havde en rygsæk med sprængstoffer og en masse skarpe metalgenstande, der er meget nyttige til at såre en masse mennesker med en sådan bombe. Vi må gå ud fra, at det ikke blot var et selvmord, men at han ville tage mange mennesker med sig i døden, siger Hermann.

Der er mandag morgen endnu ikke fundet beviser på, at der skulle være en forbindelse til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat (IS). Det er dog "ikke udelukket", lyder det fra indenrigsministeren.

- Det her ligner et typisk selvmordsangreb. Politiet vil nu undersøge alt i løbet af de kommende timer og dage, siger Joachim Hermann til dpa.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip