Minister: Elever til eksamen trods lockout

Selvom påskeferien formentlig bliver længere end ventet for landets folkeskolelever som følge af de sammenbrudte forhandlinger mellem lærerne og Kommunernes Landsforening (KL), vil der blive taget hånd om eleverne.

Det lover børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), der slår fast, at en eventuel lockout ikke vil hindre eleverne i at tage for eksempel deres afgangseksamen.

- Jeg vil gerne forsikre de mange elever, der kan blive berørt af en eventuel lockout, og deres familier om, at jeg vil gøre alt for, at ingen børn kommer i klemme, siger hun.

- Det gælder også i forhold til prøver og eksamen. Det betyder helt konkret, at vi vil sikre, at eleverne ikke bliver forsinkede i deres uddannelsesforløb, og at alle vil få deres afgangsbevis, lyder det fra ministeren i en pressemeddelelse.

Ifølge KL og Lærernes Centralorganisation (LC) er forligsforhandlingerne brudt sammen.

Det betyder, at et stort antal lærere vil være konfliktramte og dermed afskåret fra at undervise eleverne efter påskeferien.

Ifølge ministeren vil hun i den kommende tid være i kontakt med landets skoler for at sikre, at det praktiske rundt omkring i klasseværelserne og på eksamenskontorerne fungerer uanset situationen.

- Vi vil holde en tæt kontakt til skolerne og informere om, hvilke retningslinjer der vil gælde i forhold til den praktiske tilrettelæggelse af prøver og eksamen. Vi er klar til at tage hånd om situationen, og vi har det fornødne beredskab, siger hun.

Stridens kerne handler om, at kommunerne vil gøre op med lærernes arbejdstidsregler, som i dag har faste rammer for forberedelsestid og undervisningstimer.

Lærerne stritter dog imod, fordi de mener, at det vil betyde mindre forberedelse og dårligere kvalitet i undervisningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip