Minister er bekymret for metrobyggeriets tidsplan

Transportminister Magnus Heunicke (S) vil nu undersøge konsekvenserne for stop af aften- og natarbejde i forbindelse med metrobyggeriet i København, efter at Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt er række af kommunens tilladelser.

- Nu må vi læse nærmere på afgørelserne, og jeg vil også spørge Københavns Kommune og Metroselskabet, hvilke konsekvenser afgørelserne har, siger han.

Metroselskabet har tidligere oplyst, at de udvidede arbejdstider var en forudsætning for at undgå en etårig forsinkelse og dermed en ekstra udgift på halvanden milliard kroner.

Ifølge planen skal metroen stå færdig i 2018, men efter underkendelsen ved ingen, hvornår metroen vil stå færdig.

- Men jeg kan allerede nu sige, at jeg er temmelig bekymret for, hvilke konsekvenser det kan have i forhold til Metrobyggeriets tidsplan og økonomi, siger han.

Statens og Københavns kontroversielle tilladelse til aften- og natarbejde på samtlige metrobyggepladser for den kommende cityring er onsdag blevet kendt ugyldigt af et enstemmigt Natur- og Miljøklagenævn.

I Københavns Kommune oplyser teknik- og miljøforvaltningen over for Ritzau, at den er ved at læse afgørelsen og vil komme med en udmelding senere på dagen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip