Minister er glad for afsløring: Afviser blankt miljøkritik

Skrevet af admin

08/02/2016

Mest læste i dag

Kampen om miljøet i de danske åer og vandløb er blevet en kamp om ord.

Således afviser miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) blankt kritik af, at hun skulle være styret af Bæredygtigt Landbrug.

Ifølge dagbladet BT har ministeriet skrevet af fra interesseorganisationen i et nyt oplæg, der skal ændre miljøet i åer og vandløb. Men det er sådan, det politiske arbejde foregår, mener ministeren.

- Jeg er rigtig glad for i citationstegn at blive afsløret i, at jeg rent faktisk har lyttet til problemstillingen. Jeg lader mig gerne inspirere af andre, og hvis der er nogen, der har fundet nogle gode formuleringer, så tager jeg dem gerne i anvendelse.

- Der er markante forskelle i forhold til det, som Bæredygtigt Landbrug foreslår, og det jeg rent faktisk har sat i gang. Det er underligt, at nogen starter et postyr over, at jeg rent faktisk lytter til, hvilke problemer der er derude, siger hun til Ritzau.

Ifølge avisen er store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe mere eller mindre kopieret fra et udkast fra interesseorganisationen.

Det får kritik fra SF, De Radikale og Socialdemokraterne hvoraf sidstnævnte kalder ministeren for landbrugets "marionetdukke".

Den tidligere miljøminister Ida Auken (R) stoler ikke på Bæredygtigt Landbrug "over en dørtærskel" og afviste en overgang at mødes med organisationen.

- Bæredygtigt Landbrug er gang på gang blevet taget i at fejlcitere kilder. De benægter, at kvælstof er et problem og vil ikke stå ved, at landbrug er en kilde til forurening.

- Jeg er meget bekymret for Danmarks fjorde og vandløb samt vores grundvand, hvis det er Bæredygtigt Landbrug, der svinger taktstokken og ikke fagligheden i ministeriet, siger hun.

Den debat afviser ministeren dog blankt at tage op.

- Det vil jeg slet ikke ind på. Det er et forhold mellem dem og Bæredygtigt Landbrug. Jeg er interesseret i, om der er noget i kommissoriet fra arbejdsgruppen, som de er imod.

- Der kommer en ganske almindelig høringsproces om forslaget, som jeg sender ud, efter at jeg har hørt fra arbejdsgruppen, der består af eksperter, siger Eva Kjer Hansen.

/ritzau/