Minister forstår skarp kritik i sag om udbytteskat

Skrevet af admin

24/02/2016

Dagens topnyheder

Rigsrevisionen kom onsdag med en markant kritik af Skat og Skatteministeriet i miseren om den formodede svindel med udbetaling af udbytterefusion, der ifølge mistanken har drænet statskassen med op mod 9,1 milliarder kroner.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) ønsker ikke at stille op til interview med Ritzau, men har i stedet udsendt en pressemeddelelse, hvor han understreger sagens alvor.

- Rigsrevisionen gengiver jo desværre de samme ærgerlige konklusioner, som vi allerede kender, og som vi kun kan tage til efterretning og lære af, lyder det fra skatteministeren.

- Det er en lige dele sørgelig og alvorlig sag, og jeg er stadig dybt forarget over, at kriminelle har snydt Skat og skatteborgerne på denne måde, tilføjer han.

Et af de mange kritikpunkter går på, at Skat reagerede meget sent, selv om man havde modtaget advarsler om svindel.

- Med den viden, vi har i dag, burde udbetalingerne have stoppet langt tidligere. Som jeg forstår Skat, fik man imidlertid først et tilstrækkeligt grundlag til at gøre dette i starten af august, siger Karsten Lauritzen.

I en beretning vurderer Rigsrevisionen onsdag, at Skat og Skatteministeriets tilsyn med refusion af udbytteskat har været "meget kritisabel".

- Skatteministeriet har i sit tilsyn reelt ikke forholdt sig til udviklingen i udbytteskat, herunder refusioner, lyder det.

Den markante kritik kommer, efter at Statsrevisorerne i september bad Rigsrevisionen om at undersøge, hvordan tilsynet har været.

Det skete på baggrund af, at der ifølge Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) er blevet svindlet med refusion af udbytteskat for 6,2 milliarder kroner.

Skat har senere anmeldt formodet svindel for yderligere 2,9 milliarder kroner.

/ritzau/