Minister forsvarer Løkke i strid om klimaafbud

Socialdemokratiet skyder helt udenfor skiven, når de kritiserer, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ikke er med, når stats- og regeringschefer 22. april i New York underskriver klimaaftalen fra Paris ved en større ceremoni i FN.

Det siger energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), som underskriver klimaaftalen for Danmark, til kritikken fra Socialdemokratiets politiske ordfører, Nicolai Wammen.

- Det er en helt useriøs kritik, der er skudt helt over målet. Der er heller ingen andre nordiske statsministre, der deltager. Det er helt naturligt, at en lang række lande sender deres energi- og klimaminister, siger Lars Chr. Lilleholt.

60 stats- og regeringschefer fra 130 lande deltager i ceremonien, men ingen nordiske statsministre. Løkke møder 13. maj USA's præsident Barack Obama i Det Hvide Hus sammen med de andre nordiske stats- og regeringschefer, påpeger Lars Chr. Lilleholt.

- I øvrigt glæder jeg mig til at komme til USA 22. april. Her står vi rigtig stærkt, fordi vi deltager i "Mission Innovation", hvor 20 lande fordobler udgifterne til forskning og udvikling af energi frem mod 2020, siger klima- og energiministeren.

Spørgsmål: - Er det ikke vigtigt at sende statsministeren for at signalere vigtigheden af klimaaftalen?

- Lars Løkke deltog også i dele af klimatopmødet i december i Paris. Det er en naturlig opgave for mig som energi- og klimaminister, siger Lars Chr. Lilleholt.

Han afviser, at V-regeringen drosler ned for Danmarks ambitioner på klimaområdet.

- Europa og Danmark er blandt de områder, der gør absolut mest. Modsat den tidligere regering mener vi, at det også skal være realistisk gennemførligt, og vi skal også være i stand til at betale regningen, siger Lars Chr. Lilleholt.

 

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip