Minister: Gidseltagere i Bangladesh var fra lokal gruppe

Den gruppe, der lørdag morgen angreb en café i Bangladesh og dræbte adskillige udlændinge, tilhørte en lokal væbnet gruppe.

Det siger landets indenrigsminister, Asaduzzaman Kahn, der ifølge det franske nyhedsbureau AFP dermed afviser tidligere oplysninger om, at Islamisk Stat (IS) stod bag angrebet.

- De er medlemmer af gruppen Jamaat-ul-Mujahideen. De har ingen forbindelser til Islamisk Stat, siger indenrigsministeren til AFP.

Jamaat-ul-Mujahideen blev dannet i 1998 og har været ulovlig i Bangladesh siden 2005. Gruppens formål er at vælte landets regering og indføre en muslimsk, religiøs stat med sharialov.

Den militante gruppe Islamisk Stat tog ansvaret for angrebet allerede fredag, hvor gruppen lagde billeder på internettet af fem mænd, som hævdes at have deltaget i angrebet.

I den forbindelse skrev Islamisk Stat ifølge Reuters, at ingen borgere fra "korsførende nationer" kan føle sig sikre, så længde der bliver bombet i muslimske lande.

Ifølge Reuters har det ikke været muligt at verificere Islamisk Stats påstand om, at angriberne handlede på vegne af IS.

Men nyhedsbureauet skriver, at landets myndigheder stadig efterforsker mulige forbindelser mellem mændene og internationale islamistgrupper.

Sent fredag lokal tid angreb en gruppe gæsterne på en café i diplomatkvarteret i Bangladesh' hovedstad, Dhaka.

Da politiets elitestyrker efter mere end 10 timers gidselaktion stormede caféen, blev tabstallet opgjort til 20 civile, to betjente og seks gidseltagere. En syvende angriber blev anholdt.

Langt hovedparten af de dræbte civile var udlændinge. Ifølge politiet drejer det sig om ni italienere, syv japanere, to bangladeshere, en inder og en amerikansk statsborger.

Embedsmænd i landet fortalte lørdag, at gidseltagerne havde råbt "Allahu akbar" - Gud er størst - da de stormede spisestedet.

Ifølge øjenvidnet gik angriberne bevidst efter udlændinge og afkrævede de besøgende at kunne citere koranen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip