Minister giver betalingsringen dødsstødet

Den nyslåede trafikminister, Pia Olsen Dyhr (SF) slår nu det sidste søm i den omdiskuterede københavnske betalingsrings kiste.

Den stærkt kritiserede plan om at indføre en afgift for at køre ind og ud af København blev skrinlagt i februar sidste år, og nu fastslår trafikministeren over for Berlingske, at der ikke kan blive tale om et comeback til idéen.

- Efter det forløb vi har været igennem i regeringen, må vi erkende, at der ikke er folkelig opbakning til en betalingsring. Den måde, den var konstrueret på, ville faktisk betyde, at den ville blive voldsom dyr i forhold til, hvad den ville kræve af indtægter.

- Det er ikke en god løsning på det trængselsproblem, vi har i København, siger ministeren til Berlingske søndag.

Pia Olsen Dyhr har ellers tidligere gået forrest i kampen for indførsel af en betalingsring. Som trafikordfører for SF udtalte hun for to år siden til Ritzau:

- Bilisterne kan dog være sikker på en ting: Hvis regeringsmagten skifter, kommer den røde betalingsring meget snart.

Hun mente dengang, at ringen, der var et af SF's valgkampstemaer, skulle træde i kraft allerede i 2012.

Men selv om, at SF i 2011 blev et regeringsparti, blev planerne om en betalingsring efter interne socialdemokratiske diskussioner opgivet i februar 2012.

Det var især uklarhed om indtægterne ved en betalingsring og kraftig modstand fra danskerne, især bilisterne, der fik regeringen på andre tanker.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip