Minister giver politiet ansvaret for bevogtning

- Fejlfindingsprocessen er gået i gang på Christiansborg.

Sådan lød den tørre konstatering fra justitsminister Mette Frederiksen (S), da hun onsdag i Folketingets spørgetid blev mødt med en stribe spørgsmål om skudangrebet i København.

Spørgsmålene kredser især om, hvorvidt regeringen gjorde nok for at beskytte det jødiske samfund frem mod terrorangrebet i København i februar.

Det mener Christian Langballe (DF) på ingen måde, er tilfældet, og derfor er han også blandt de folketingsmedlemmer, der onsdag stiller spørgsmål til Mette Frederiksen.

- Det står jo klart, at man slet ikke har taget jødernes situation alvorligt. Jøderne henvender sig faktisk flere gange til Justitsministeriet med hensyn til bevogtning og forsikring om, at der er nogen, der passer på dem, siger han og fortsætter:

- Men der sker ingenting, og det, synes jeg, er rystende, når man tænker på angrebet i Paris, som jo også ramte jøderne, siger Christian Langballe med henvisning til det terrorangreb, der ramte den franske hovedstad 7. januar i år.

Justitsminister Mette Frederiksen afviser kritikken fra de borgerlige partier. På spørgsmålet om, hvorvidt regeringen har handlet resolut og effektivt i forhold til beskyttelsen af jøderne i Danmark, siger justitsministeren:

- Det er vigtigt at skille diskussionen i to afdelinger. Når det handler om at vurdere, hvilken type bevogtning der er brug for, så handler det om en politifaglig vurdering. Når det handler om ressourcer, så er det en politisk vurdering.

- Jeg har gjort det meget klart, at bevogtningen ikke må handle om ressourcer, siger Mette Frederiksen.

Hun leverer samtidig et kontant forsvar for politiet og PET, der ifølge justitsministeren udførte "et godt stykke politiarbejde".

- Jeg vil ikke deltage i det hylekor, der siger, at alt var galt. Det betyder ikke, at der ikke er blevet begået fejl. Det skal vi tage til efterretning og blive klogere af.

- Men at sige, at alt var galt, og at politiet ikke var forberedt, vil jeg ikke deltage i, siger Mette Frederiksen.

Hun fremhæver, at det på et halvt døgn lykkedes politiet og PET at lokalisere og skyde gerningsmanden og dermed forhindre ham i yderligere angreb.

Siden da har regeringen og Rigspolitiet fremlagt en redegørelse for forløbet, hvor man påpeger de "læringspunkter", der er efter terrorangrebet, og regeringen har handlet for at styrke myndighederne på de punkter, siger Mette Frederiksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip