Minister glæder sig over bugnende idé-katalog

Regeringen vil bruge kataloget som grundlag for at prioritere nogle få, storskala samfundspartnerskaber om innovation på finansloven for 2014.

»Det er et prioriteringskatalog over mulige nationale innovationssatsninger, som har et potentiale i forhold til at skabe flere arbejdspladser i Danmark. Det vil indgå i de politiske forhandlinger ved det kommende års finanslov, hvor vi vil sætte mellem to og fire projekter i søen i håb om at få mere ud af de mange ressourcer, vi investerer i forskning og udvikling,« siger Morten Østergaard.

På baggrund af en omfattende dialog med de mange interessenter beskriver kataloget seks indsatsområder: 1) innovativ transport, miljø og byudvikling, 2) innovativ fødevareproduktion og bioøkonomi, 3) innovative sundhedsløsninger, 4) innovativ produktion, 5) innovative digitale løsninger og 6) innovative energiløsninger.

Både branche- og interesseorganisationer, universiteter, erhvervsakademier, innovationsnetværk og ministerier har bidraget til kataloget.

Morten Østergaard glæder sig over kataloget, som han betegner som ambitiøst:

»Jeg synes, at ambitionsniveauet er meget højt. Jeg synes, det er enormt ambitiøst, når man mener, at eksempelvis en kommune inden for en tidshorisont på tre-fem år kan komme til at genanvende 75 procent af al industriaffald,« siger han og tilføjer:

»Der er områder, hvor ambitionsniveauet er højere, end jeg havde turde håbe på, og det giver mig grundlag for yderligere optimisme«.

Regeringen er parat til at bruge penge på projekterne. En del af beløbet kommer fra eksisterende midler, mens man ifølge Morten Østergaard er klar til at skaffe »nye« penge.

»Vi forventer selvfølgelig, at nogle af de sektorer, der kan have stor glæde af projekterne, vil bidrage økonomisk, så det ikke bare er skattefinansieret,« siger Morten Østergaard.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip