Minister glæder sig over københavnsk fixerum

Sådan skriver sundhedsminister Astrid Krag (SF) onsdag på sin Facebook-profil, efter at det er kommet frem, at 30 overdoser i fixerummet på Halmtorvet i løbet af et halvt år er blevet afhjulpet takket være personale og overvågning af misbrugerne.

»Det redder liv, når misbrugere kan fixe i rene omgivelser med dygtigt sundhedspersonale i nærheden. Og samtidig øger det chancen for at hjælpe den udsatte tilbage til et mere værdigt liv uden stoffer,« tilføjer ministeren.

To sygeplejersker er konstant til stede i fixerummets åbningstid.

»Hvis ikke de havde været her, hvor de var overvåget, da det gik galt, havde det formentlig haft en helt anden og mere tragisk konsekvens,« fortæller lederen af det såkaldte Stofindtagelsesrum, Rasmus Koberg Christiansen, til Metroxpress.

Mads Uffe Pedersen, professor på Center for Rusmiddelforskning, understreger over for avisen, at ordningen har været en succes og derfor bør udvides.

Og den opfordring kan meget vel blive taget til efterretning. I hvert fald i København, hvor socialborgmester Mikkel Warming (Ø) er positiv over for ordningen og som minimum forventer at udvide ordningen med mobile fixerum, de såkaldte fixelancer.

»Det er min ambition, at vi inden årets udgang er både i Sundby og i Nordvest i hvert fald med vores fixelancer. Viser det sig, at de gør en forskel, så skal man da virkelig overveje at opføre permanente fixerum der også,« siger borgmesteren til Metroxpress.

Dagens Gossip