Minister gør op med sanktioner mod de svageste

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) ønsker en ændring af brugen af sanktioner over for sårbare ledige, skriver Berlingske.

- Jeg mener, at der er behov for en ny balance for sanktioner på kontanthjælpsområdet. Det er uhyre vigtigt, at vi ved, at vores kontanthjælpsmodtagere er meget forskellige fra hinanden, siger Mette Frederiksen (S) til avisen.

En sanktion gives eksempelvis, hvis en kontanthjælpsmodtager ikke møder op til en samtale eller afviser arbejde eller aktivering. Vedkommende risikerer at få frataget en del af sin hjælp over en periode.

Det samlede antal sanktioner til kontanthjælpsmodtagere er steget med omkring 100.000 fra 2006 til 2013, skriver Berlingske, og Mette Frederiksen vil nu gøre op med sanktioner over for de udsatte ledige.

Hun mener, at der er blevet sanktioneret meget igennem de seneste år, "så meget, at jeg tænker, at der ikke er tænkt godt nok over, når sanktionerne gives," siger hun.

Mette Frederiksen ser derfor hellere, at sanktioner bliver brugt over for de stærke ledige og forklarer, at der skal foreligge en socialfaglig vurdering, inden man sanktionerer udsatte kontanthjælpsmodtagere.

Her skal der tages stilling til, om det vil hjælpe at give den pågældende sanktion, eller om det vil gøre problemerne større, forklarer beskæftigelsesministeren.

Michael Svarer, professor i økonomi ved Aarhus Universitet, mener, at det er fornuftigt at undlade sanktioner overfor de udsatte ledige.

- De erfaringer vi har, det er, at det ikke ser ud til at virke så godt, som det gør på de stærke ledige, siger han til Berlingske.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip