Minister håbede på et slagteri-ja

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) havde håbet, at slagterimedarbejderne på Danish Crown havde sagt ja tak til at gå ned i løn for at få bidrage til, at landmænd kan bygge nye stald og opfede flere slagtesvin og sikre job i Danmark.

- Det var et spændende forslag fra tillidsmandskollegiet på Danish Crown. Det fortjener de al mulig respekt for. Jeg havde håbet på et ja, men jeg respekterer selvfølgelig medarbejdernes beslutning, siger Henrik Sass Larsen i en skriftlig kommentar.

Det har ikke været muligt at træffe Henrik Sass Larsen for en uddybende kommentar til slagteriarbejdernes nej. Han roste forslaget, da det kom frem, for at være blandt andet nyskabende.

Et flertal af 6000 slagteriarbejdere i Danish Crown afviser en ny lønaftale, der ville betyde, at de ansatte i Danish Crown skulle afgive 6,4 procent af bruttolønnen i 2014.

Derefter skulle satsen nedtrappes til 4,7 procent i 2015, 3,2 procent i 2016 og 1,8 procent i 2017.

Danish Crown oplyser, at man i den kommende tid vil tage stilling til, hvordan man bedst muligt tilpasser kapaciteten til det antal slagtesvin, der nu og i den kommende tid skal slagtes i Danmark.

Dermed kan der komme fyringer og slagterilukninger i virksomheden i de kommende år.

/ritzau/

Dagens Gossip