Minister har talt med store bogstaver i Energistyrelsen

Men han er ikke den eneste, der har fået røde ører.

»Jeg har ikke været klædt godt nok på i denne sag. Der er sket rigtig mange fejl i Energistyrelsen, så jeg har været nødt til at tale med store bogstaver. Jeg vil ikke finde mig i, at det sker igen, det har de lovet, og det stoler jeg på,« siger Martin Lidegaard til DR Nyheder.

Der kommer dog ikke til at rulle hoveder i styrelsen, og Martin Lidegaard tror på, at sagen stopper med reprimanden over for Energistyrelsen.

Det håber Venstre ikke. Partis klima- og energiordfører, Lars Christian Lilleholt (V), håber, at Statsrevisorerne gør alvor af truslen om at lade Rigsrevisionen kulegrave sagen, så den ikke stopper med Martin Lidegaards irettesættelse og beklagelse.

»Ministeren har overset adskillige huller i lovgivningen, der har kostet flere hundrede millioner kroner, og så sent som i sidste uge fejlinformerede ministeren Folketinget, da afgørende informationer strandede i Energistyrelsen. Det er dybt alvorligt,« siger Lars Christian Lilleholt.

Berlingske har i en artikelserie afsløret, at der var et hul i solcelleloven, der kunne koste de danske skatteydere op til syv milliarder kroner. Det blev der set på med alvor i flere af Folketingets partier, og derfor blev klima- og energiminister Martin Lidegaard indkaldt i et hastesamråd for at forklare sig.

Over for Berlingske forklarede han desuden, at han ikke »husker at være blevet orienteret om hullet«. Men det blev han ifølge Berlingskes oplysninger.

Dagens Gossip