Minister i dialog med briter om tolke

»Der er ingen tvivl om, at tolke kan være mål for Taleban ligesom eksempelvis regeringsansatte, lokale ledere og andre civile. Vi er meget optagede af tolkene, der har kæmpet og fortsat kæmper en modig kamp for et bedre Afghanistan for deres børn og børnebørn. Vi er i dialog med briterne om at finde en løsning, der sikrer, at ingen tolke og andre lokalt ansatte bliver svigtet,« siger han i en skriftlig meddelelse til Berlingske Nyhedsbureau.

Ministeren forklarer, at situationen følges tæt med allierede, og truslen løbende bliver opdateres gennem »mange kilder«.

Ifølge Politiken konkluderer menneskerettighedsorganisation Avaaz i en ny rapport, at de afghanske tolke er i fare for at blive dræbt af Taleban. I rapporten fremgår det også, at de fleste af tolkene modtager dødstrusler, men de tør ikke anmelde det.

Tolkene har arbejdet for britiske og dansker soldater. Derfor bør den danske regering tilbyde de afghanske tolke, der har hjulpet Danmark i Helmand-provinsen, en individuel vurdering af deres sikkerhedssituation, mener forsvarsordfører Nikolaj Villumsen (Ø).

»Man kunne tilbyde de afghanske tolke en flybillet og et visum til Danmark, så de kan få undersøgt deres sag,« siger han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip