Minister indkalder trafikselskaber til møde om takster

Trafikselskaberne skal nu give transportminister Hans Christian Schmidt (V) en forklaring på, hvorfor man ikke er kommet i mål med at få harmoniseret billetpriserne for de rejsende i den kollektive trafik.

Det siger ministeren som reaktion på en beretning fra Statsrevisorerne, der kritiserer de usammenhængende billetpriser.

Arbejdet med at harmonisere taksterne har stået på siden 2009, men de seks regionale trafikselskaber, togoperatørerne og Metroselskabet har ikke kunne nå til enighed om en model for mere ensartede billetpriser.

Og Statsrevisorerne konstaterer, at operatørerne kun har "ringe incitament til at blive enige om fælles, landsdækkende takster".

Derfor tager ministeren nu et møde med såvel selskaberne som Folketingets partier.

- Jeg tager det selvfølgelig alvorligt, når Statsrevisorerne udtrykker sådan en kritik her, siger Hans Christian Schmidt.

- Den tidligere regering fik jo sidste år vedtaget en lov om en total harmonisering (af billetpriser, red.), og der er så ikke sket noget siden.

- Og det er selvfølgelig ærgerligt, men nu må jeg jo have selskaberne ind, og så må de fortælle mig, hvordan de forholder sig til Statsrevisorernes kritik, og jeg indkalder naturligvis også partierne. Jeg kan ikke gå meget længere i dag, siger han.

Enhedslisten har krævet, at ministeren på baggrund af Statsrevisorernes beretning slet og ret centraliserer ansvaret for billetpriserne i et landsdækkende organ, fordi "det ikke er blevet til en skid" med selskabernes egne forhandlinger, som partiets transportordfører Henning Hyllested formulerer det.

Men den nye transportminister vil altså i første omgang hellere slå ørerne ud og selv høre fra selskaberne først.

- Enhedslisten får som de øvrige partier lejlighed til at at komme over og fortælle mig om, hvilke idéer de har, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip