Minister: »Jeg blev skubbet og trampet på«

Også under SF-formand Annette Vilhelmsens (SF) tale i Fælleparken blev der buhet kraftigt fra publikum, og ifølge handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) lader det til, at uroen er koordineret.

»Min seje partiformand talte i Fælledparken for lidt siden foran meget råbende antifascistisk aktion, der havde hentet hjælp i udlandet - flere af dem talte ikke dansk, men havde lært nogle enkelte danske ord udenad, som de råbte igen og igen,« skriver ministeren på Facebook.

Her beskriver hun, hvordan nogle af tilhørerne også vendte sig mod hende.

»Jeg stod i første række og klappede, men oplevede igen og igen, at jeg blev skubbet og trampet på. Trist for demokratiet og ytringsfriheden, men flot at Annette holdt stand og talte for os, der lyttede!« skriver ministeren.

I København blev overborgmester Frank Jensen (S) ligeledes overdøvet af buhen fra tilhørere, og han opgav i en periode at tale.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke (S), langer kraftigt ud efter de personer, der skaber uro i forbindelse med talerne.

»Flot af fjolserne, at det næsten lykkedes dem at ødelægge vores 1. maj. Respektløst. Er det sådan, I vil have, vi skal behandle hinanden?« skriver han på Twitter.

Venstres folketingsmedlem Martin Geertsen (V) holder heller ikke igen med kritik i kølvandet på episoderne.

»Hvad i alverden er det for nogle enorme kvajpander, som ikke lader landets statsminister, SFs formand og Københavns overborgmester tale ud. Stil jer ned bagved, skam jer og give det en tanke, at i de styreformer, I tilsyneladende hylder, ville I for længst være blevet kørt væk i brune lastbiler,« skriver han på Facebook.

I Aarhus har politiet anholdt den mand, der sprøjtede vand på Helle Thorning-Schmidt i forbindelse med hendes tale på Tangkrogen, og man er i gang med at undersøge, hvorvidt han skal sigtes.

Thorning selv tager ligeledes afstand fra de mange uromagere.

»Jeg har ikke så meget tilovers for folk, der overdøver andre. Det er da lidt mærkeligt på 1. maj, der handler om taler og dialog,« sagde statsministeren ifølge ekstrabladet.dk umiddelbart efter sin tale.

Dagens Gossip