Minister kaldes i hastedebat om skattemetoder

Når der er behov for en hasteforespørgselsdebat, skyldes det ifølge Claus Hjort Frederiksen (V), at man ikke længere kan have tillid til Skats metoder, efter det er kommet frem, at fotomodellen Camilla Vest i byretten blev dømt skyldig for det, Helle Thorning-Schmidts (S) mand, Stephen Kinnock, efterfølgende er blevet frikendt for.

»Jeg har ikke længere den store tillid til, at Skat selv kan redegøre for det her. Hvis man stiltiende kan se til, at to uskyldige personer bliver dømt til et år og ni måneder, så er man langt over grænsen for, hvad en offentlig myndighed kan tillade sig,« siger Claus Hjort Frederiksen og uddyber:

»Et af de helt centrale spørgsmål er, om Skat i et retssamfund kan træffe beslutninger om at ændre praksis, som man gjorde i Kinnock-sagen, uden at offentliggøre det, så andre borgere kan blive stillet ens«.

Både Claus Hjort Frederiksen og de Konservatives skatteordfører, Brian Mikkelsen (K), forklarede i Berlingske tirsdag, hvordan de ville have en uvildig advokatundersøgelse til at kulegrave skattemyndighedernes metoder. Den udmelding fik Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), til at svare igen og kalde udmeldingerne for et forsøg på at så tvivl om statsministeren og hendes mands skattebetalinger.

»Baggrunden for det er, at Venstre er ærgerlig over, at afgørelsen i Steven Kinnocks skattesag faldt, som den gjorde, hvilket tydeligt fremgår af de afhøringer, der har været i Skattesagskommissionen. Des mere røg og usikkerhed, man kan skabe, des mere kan man få det til at handle om, at der er foregået en eller anden forskelsbehandling. Det er en måde at mudre det hele til,« sagde Sass Larsen til Berlingske.

Claus Hjort Frederiksen siger fredag til Berlingske Nyhedsbureau, at han håber, en hasteforespørgselsdebat kan være med til at gennemtvinge en uvildig undersøgelse af Skat.

»Når skatteministeren ikke selv har redegjort for sagen over for Skatteudvalget, er en debat som denne uundgåelig. Jeg håber, forespørgslen munder ud i, at der bliver nedsat en uvildig undersøgelse med en advokat i spidsen.«

Det er Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), der skal imødekomme ønsket om en hasteforespørgselsdebat.

Dagens Gossip