Minister klar til opgør med grøn elafgift

Den grønne elafgift har nået et niveau, der kræver politisk handling.

Det er den overraskende melding fra klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R), skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Hidtil har ministeren afvist, at den grønne elafgifts himmelflugt, som i 2014 ventes at koste virksomheder og private elkunder tæt ved 6,4 milliarder kroner, udgør et problem.

Nu lyder der nye toner.

- Jeg kan sagtens se alvoren for de energiintensive virksomheder. Derfor er der brug for handling, siger Rasmus Helveg Petersen til avisen.

Han har derfor sendt Klima- og Energiministeriet og Energistyrelsen på arbejde, så man får et præcist billede af, hvilke virksomheder og brancher der kæmper med stigende millionregninger fra den såkaldte PSO-afgift.

Men klima- og energiministeren afviser, at øvelsen er første skridt mod en afvikling af PSO-afgiften, ligesom energiaftalen ikke er til genforhandling.

- Men her er en effekt, som ingen ønsker. Derfor vil jeg nu tale med alle partierne bag den grønne omstilling, siger Rasmus Helveg Petersen.

De nye toner fra regeringen glæder Venstre, selv om partiet gerne ser en genforhandling af energiaftalen.

- Men vi venter med spænding på, hvordan ministeren vil finansiere rabatten til de energiintensive virksomheder. Det nytter ikke, hvis han bare vil fordele regningen på de øvrige virksomheder og elkunder.

- Der skal være tale om en reel lettelse i den grønne elafgift, siger klima- og energiordfører Lars Christian Lilleholt (V) til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Dagens Gossip