Minister klar til at se på dansk krigserstatning

Det fastslog hun onsdag eftermiddag i Folketingssalen, hvor Venstre opfordrede ministeren til at justere reglerne. Partiet mener, det er urimeligt, at erstatningen reguleres efter det enkelte offers private pensionsopsparing, således at en højere invaliditetsgrad ikke altid medfører en højere erstatning.

»De ting, de (ofrene, red.) har været udsat for i KZ-lejre og under modstandskampen, bliver forstærket og forstærket i takt med alderen. Derfor føles det urimeligt, at når de får en højere invaliditetsgrad, så straffes de, hvis de i forvejen har en privat pensionsordning,« sagde folketingsmedlem Flemming Damgaard Larsen (V).

Mette Frederiksen erklærede sig klar til at kigge på erstatningen, som i april i år blev udbetalt til 1.707 personer. Ifølge ministeren oplevede cirka 400 af dem en indtægtsregulering.

»Det er en ualmindelig vigtig gruppe i det danske samfund. Vi skylder dem en meget stor tak. De gjorde en kæmpemæssig indsats under Anden Verdenskrig, og man tør knap tænke på, hvordan tingene kunne have udviklet sig, hvis de ikke havde gjort det,« sagde hun og tilføjede:

»Det er vigtigt, at der udbetales en ordentlig erstatning for de gener og tab, man måtte have pådraget sig under Anden Verdenskrig. Jeg synes ikke, at det er helt urimeligt, at man reguleres, når man har en indtægt på omkring en halv million kroner om året. Men jeg synes, det er en gruppe, der er så vigtig, at vi kan diskutere, om niveauet er det rigtige,« sagde hun.

Den håndsrækning fangede Flemming Damgaard Larsen ikke i første omgang:

»Jeg er ked af, at ministeren er afvisende over for det,« sagde han, hvorefter Mette Frederiksen svarede:

»Det er ikke rigtigt, at jeg er afvisende«.

Flemming Damgaard Larsen tilføjede:

»Det handler ikke kun om pæne ord. Det handler om, at der skal ske noget. Jeg kan forstå på ministeren nu, at man er klar til at se på, om man kan finde en ordning, der i højere grad tilgodeser disse mennesker,« sagde han.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip