Minister: Konkret terrorplan forpurret i Frankrig

Skrevet af admin

25/03/2016

Mest læste i dag

Fransk politi har ifølge regeringens oplysninger torsdag anholdt en terrormistænkt og dermed afbrudt konkrete forberedelser til et angreb.

Planerne var på et "fremskredent stadie", siger indenrigsminister Bernard Cazeneuve torsdag aften ifølge det tyske nyhedsbureau dpa.

På en pressekonference sent torsdag siger Cazeneuve, at der "på nuværende tidspunkt" ikke konkrete beviser for en forbindelse mellem dagens anholdelse og de seneste angreb i Paris og Bruxelles.

En politiaktion fortsat er i gang i Argenteuil tæt ved hovedstaden Paris, oplyser ministeren ifølge Reuters.

Nyhedskanalen France24 skriver på sin hjemmeside, at der er bomberyddere til stede i bygningen, der er blevet ransaget. Den ligger cirka 15 kilometer nord for den franske hovedstad.

Ifølge Cazeneuve er den anholdte en fransk statsborger, som var dybt involveret i de formodede terrorplaner, men ellers er det sparsomt med oplysninger.

Meldingen fra den franske regering kommer, to dage efter at tre eksplosioner udløst af selvmordsbombere dræbte flere end 30 mennesker i Belgiens hovedstad, Bruxelles.

Samtidig er det seks dage siden, at den eftersøgte Salah Abdeslam blev anholdt af belgisk politi. Han er mistænkt for at være den eneste overlevende af gerningsmændene bag Paris-angrebet i november, hvor 130 mennesker mistede livet.

/ritzau/