Minister kræver problemfrit rejsekort i år

Inden året er omme skal trafikselskaberne bag det elektroniske rejsekort komme med en løsning på de omfattende takstproblemer, der har været på Sjælland, hvor det har været umuligt for tog- og busrejsende at finde ud af, hvad en rejse koster.

Det fortæller transportminister Pia Olsen Dyhr (SF), efter at hun torsdag har holdt et såkaldt statusmøde med Trafikstyrelsen, trafikselskaberne bag rejsekortet og Folketingets transportordførere i sit ministerium.

- Trafikselskaberne skal sætte sig sammen med Trafikstyrelsen for bordenden, og inden udgangen på det her år skal de komme med et forslag til, hvordan man gør takststrukturen gennemskuelig på Sjælland, siger hun til Ritzau og tilføjer:

- Der er en politisk interesse i, at det her skal løses, og det skal være til fordel for forbrugerne. Det har jeg en forventning om, at trafikselskaberne leverer.

Det helt store problem med rejsekortet på Sjælland har været, at en rejse kan have forskellig pris afhængig af, i hvilken retning man foretager den.

/ritzau/

Dagens Gossip