Minister kræver stærkere kontrol fra Arbejdstilsynet

Beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen (V) har indskærpet, at Arbejdstilsynet skal reagere, når det får oplysninger om certificerede virksomheder som Siemens.

Det oplyser han i forbindelse med en redegørelse om Siemens, der kommer i kølvandet på DR's afsløring, om at mindst 64 medarbejdere hos vindmølleproducenten var blevet alvorligt syge af vindmølleproduktion, især arbejdet med stofferne epoxy og isocyanater.

- Det er en alvorlig sag, at så mange er blevet syge af at gå på arbejde på Siemens, og for den enkelte medarbejder er det naturligvis en stor belastning, siger Jørn Neergaard Larsen (V) i en skriftlig kommentar.

Han hæfter sig ved, at Arbejdstilsynet grundlæggende har udført sin tilsynsforpligtelse, og at arbejdsmiljøloven ikke er systematisk overtrådt på Siemens. Men der er grund til kritik, mener ministeren.

- Arbejdstilsynet har ikke været gode nok til at bruge og reagere på oplysninger om anmeldte erhvervssygdomme i forhold til de certificerede virksomheder, siger Jørn Neergaard Larsen.

- Jeg har derfor indskærpet over for Arbejdstilsynet, at det skal ske fremover - også for virksomheder med en såkaldt krone-smiley.

En krone-smiley betyder, at godkendte virksomheder slipper for jævnlige besøg fra Arbejdstilsynet. Nu beder ministeren en arbejdsgruppe med eksperter, arbejdsmarkedets parter og Arbejdstilsynet vurdere, om der skal gøres mere.

- Det har været et stort antal arbejdsskader knyttet til epoxy, og det er først og fremmest Siemens' ansvar. Arbejdet med epoxy skal foregå på en sikker måde ude på den enkelte virksomhed, siger Jørn Neergaard Larsen.

Han indkalder også partierne bag arbejdsmiljøaftalen. De skal drøfte, om reglerne skal strammes, så virksomheder kun får en krone-smiley, hvis de har helt styr på arbejdsmiljøet modsat Siemens.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip