Minister lover: Du skal ikke betale for lægen

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) garanterer, at danskerne stadig kan få den lægehjælp, de har brug for uden at skulle have udgiften selv, hvis de praktiserende læger afleverer deres ydernumre 1. september.

- Jeg tror ikke, det kommer så vidt. Men det er klart, at der er forskellige modeller, hvis Praktiserende Lægers Organisation (PLO) siger, at deres medlemmer ikke vil løse opgaver for det offentlige, siger hun.

Men selv om konflikten mellem lægerne og regionerne spidser til, tror sundhedsministeren stadig på en løsning.

- Det kan se ud som om, at der er nogen i PLO, som har draget den konklusion på forhånd, at de vil aflevere deres ydernummer. Det, synes jeg, er ærgerligt. Jeg synes, man må se, hvad det er for et lovforslag, der bliver fremsat og vedtaget, siger hun.

PLO har indsendt deres høringssvar til regeringens lovforslag, og det vil ministeren nu læse sammen med de øvrige høringssvar, inden hun konkluderer, hvad der skal svares og om der skal ændres i lovforslaget.

Sundhedsministeren fremsætter lovforslaget 28. maj. Hun fastholder, at formålet med loven ikke er at regulere lægernes arbejde, men at skabe en ensartet kvalitet for alle borgere.

- Når lovforslaget er vedtaget, ligger der en lov, der ændrer nogle grundlæggende strukturer, så det bliver muligt at sikre lægedækning i hele landet, sikre ensartet kvalitet og sikre den sammenhæng, der er brug for i sundhedsplejen, siger Astrid Krag.

Høringsfristen udløb fredag, og PLO's høringssvar er på 11 sider. Grundlæggende kan PLO ikke leve med, at sundhedsministeren og regionerne vil diktere indholdet i lægernes arbejde.

PLO ser derfor gerne, at lovforslaget bliver taget af bordet.

Regionerne på deres side mener, at det er nødvendigt med lovgivning af hensyn til patienterne, hvis der skal være mere sammenhæng mellem sundheden og mere samarbejde mellem praktiserende læge, kommune og sygehus.

Repræsentantskabet i PLO mødes i slutningen af juni for at drøfte situationen, og herefter vil man vurdere, om man vil aflevere ydernumrene, som lægerne har for at kunne afregne med den offentlige sygesikring, til Danske Regioner.

Tirsdag mødes de praktiserende læger til stormøde i Odense.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip