Minister lover medgift til vestjysk kommunebryllup

Skrevet af admin

01/10/2015

Mest læste i dag

Borgerne i de vestjyske kommuner Holstebro og Struer skal til folkeafstemning om, hvorvidt de to kommuner skal lægges sammen.

Og hvis afstemningen ender med et ja, lover Social- og Indenrigsministeriet at bakke op økonomisk.

Det har social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) meddelt kommunernes borgmestre på et møde torsdag, oplyser ministeriet.

- Jeg vil gøre alt, hvad jeg overhovedet kan for at holde kommunerne økonomisk skadesløse i en overgangsordning, udtaler Karen Ellemann i en pressemeddelelse.

- Det er en virkelig spændende idé at lægge de to kommuner sammen, og jeg og Social- og Indenrigsministeriet vil selvfølgelig hjælpe til, at det bliver en smidig proces, hvis kommunerne og deres borgere vælger at lade sig smede sammen.

Struers borgmester er venstremanden Mads Jakobsen, mens socialdemokraten H.C. Østerby er borgmester i Holstebro.

De er enige om, at ministerens løfte om opbakning har stor betydning for en mulig sammensmeltning.

- For os handler det her om at sikre udvikling i hele det nordvestjyske område. Ved at slå os sammen kan vi udnytte hinandens styrker optimalt, og det er afgørende, at vi kommer godt fra start, siger Mads Jakobsen i pressemeddelelsen fra ministeriet.

- Jeg tror på, at vi vil få mere indflydelse og blive bedre rustet til en lang række opgaver ved at slå kræfterne sammen. Vi vil få bedre vilkår for at skabe og fastholde arbejdspladser, nye indbyggere og uddannelsesmuligheder, siger H.C. Østerby i samme meddelelse.

/ritzau/