Minister: Mindre regning for omstridt afgift var lagt frem

Flere ministre har sagt, at der skal findes syv til otte milliarder kroner, hvis elafgiften PSO bliver skrinlagt.

Alligevel er der ikke blevet malet et skrækscenarie for, hvor mange penge regeringen skulle ud at finde.

Det siger energi- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V), efter at regeringen nu har nedbragt regningen til 3,8 milliarder kroner.

- Hvis nogen havde spurgt ind til beregningerne, havde de kunnet få dem. Vi har hele tiden været opmærksom på, at der en samfundsøkonomisk gevinst på to milliarder kroner.

- Det har også været en del af de oplysninger, som var tilgængelige, da vi offentliggjorde dette.

- Man kan sige, at det beløb, der skal flyttes over, er de knap 3,8 milliarder kroner. Men det ændrer ikke ved, at den grønne omstilling er blevet dyrere, end da vi indgik energiaftalen i 2012, siger ministeren.

I et svar til Folketingets skatteudvalg skriver skatteminister Karsten Lauritzen (V), at en afskaffelse af PSO vil betyde, at regningen mindskes til 3,8 milliarder kroner.

Vel at mærke hvis det lykkes at flytte regningen fra elregningen og over på en øget bundskat og et lavere personfradrag.

Årsagen til halveringen er til dels, at der allerede er fundet finansiering på to milliarder kroner i vækstplanen fra 2014.

Og så har Skatteministeriet udregnet de økonomiske gevinster ved at flytte den grønne afgift fra elregningen og over på finansloven. Det medfører et øget arbejdsudbud, altså at flere står til rådighed på arbejdsmarkedet.

/ritzau/

Dagens Gossip