Minister: Nu skal universiteterne stramme op

Selv om uddannelsesminister Morten Østergaard (R) har lovet universiteterne større frihed, skal de fremover systematisk dokumentere, hvor mange timers undervisning de studerende får, og hvor ofte de møder forskere i undervisningen.

Det bliver konsekvensen, hvis uddannelsesministeren opnår flertal for sit forslag til et nyt kvalitetssikringssystem for de videregående uddannelser, skriver Information.

Morten Østergaards stramning kommer, efter at Rigsrevisionen har kritiseret det nuværende kvalitetssikringssystem for at have godkendt uddannelser med helt ned til tre timers undervisning om ugen.

Samtidig bygger systemet på upålidelige data, og det er noget af det, der skal laves om, mener Morten Østergaard.

- Et af problemerne var, at institutionerne ikke havde styr på antallet af timer og forskningsbaseret undervisning. Så det her er en del af vores svar på den kritik, siger han til Information.

I stedet for at godkende hver enkelt uddannelse skal det nye system godkende universitetets evne til at sikre uddannelser af høj faglig kvalitet.

Og her skal universiteterne altså dokumentere, at de systematisk holder øje med blandt andet timetal og forskningsdækning.

Derudover vil ministeren indføre en særlig godkendelse for de uddannelser, som viser sig at have problemer med kvaliteten af undervisningen samt en række andre stramninger.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip