Minister om få kvindelige ledere: Vi må have tålmodighed

Den lov, der pålægger danske virksomheder at udarbejde deres egen ligestillingspolitik, er stadig i færd med at blive implementeret, og derfor skal man ikke sanktionere virksomheder på nuværende tidspunkt.

Det mener erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), der tirsdag var kaldt i samråd for at svare på, hvorfor kun halvdelen af danske virksomheder opfylder reglerne.

- Man skal overholde reglerne, og vi har muligheden for at sanktionere, men jeg mener stadig, at vi er i en overgangsfase, sagde ministeren.

Den 1. april 2013 trådte en ny lov om kvinder i ledelser og bestyrelser i kraft.

Loven pålægger de 1200 største danske virksomheder at udarbejde en politik for at øge andelen af det underrepræsenterede køn i virksomhedernes ledelse.

En undersøgelse fra Erhvervsstyrelsen viser dog, at 49 procent af virksomhederne endnu ikke har udarbejdet en sådan ligestillingspolitik.

Men ikke en eneste virksomhed er indtil videre blevet dømt for at bryde loven.

- Man bliver nødt til at have tålmodighed, sagde Troels Lund Poulsen.

Ligestillingsordfører for Socialdemokratiet, Rasmus Horn Langhoff, efterspurgte en analyse, der kunne afklare, hvorvidt virksomhedernes lovbrud skyldes simpel uvidenhed, eller at de bevidst ignorerer den, fordi det indtil videre ikke har haft nogen konsekvenser.

Det afviste ministeren dog prompte.

- Jeg kommer ikke til at lave en analyse, for jeg mener simpelthen ikke, at det er det rigtige at gøre på nuværende tidspunkt. Det er vi så politiske uenige om, og that's it, sagde ministeren.

Loven om kvindelig ledelse skal evalueres i 2017.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip