Minister om grædende Mille: Hun skal ikke leve sine ungdomsår på kontanthjælp

25-årige Mille Vinstrup er en af dem, der bliver ramt af den såkaldte gensidige forsørgelsespligt i kontanthjælpsreformen. Det betyder, at hun står til at miste sin kontanthjælp, da hun bor sammen med sin kæreste, der tjener over 23.000 kroner i måneden - han har fremover ansvar for at forsørge hende. Kærester bliver dermed sidestillet med ægtefolk, der i forvejen har gensidig forsørgelsespligt.

- Mette, vil du ikke godt vågne op og se, hvad det er for nogle mennesker, du tramper på, for jeg er godt nok træt af dig, lyder det blandt andet i videoen.

Læs også: Kontanthjælpsmodtager i tårer trygler minister om hjælp

Og nu lader beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) høre fra sig. Hun siger, at hun også er bliver påvirket af at se Mille Vinstrups video, og at hun forstår, at det er en svær situation.

- Jeg vil ikke forsøge at bilde nogen ind, at de her regler ikke kommer til at have nogle konsekvenser og få betydning for familiers økonomi. Men jeg vil også sige, at jeg synes, at det er lidt mærkeligt, at vi har et sæt regler, hvis man er gift og et andet sæt regler, hvis man er kærester, siger hun til BT.

Mille Vinstrup siger, at hun og kæresten får svært ved at få det til at løbe rundt derhjemme, selvom de har opsagt ulykkesforsikring og boligforsikring og sparet 400 kroner på telefonregningen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Hun kan ikke komme direkte i job som det er nu, da hun er i behandling for angst og personlighedsforstyrrelser. Mette Frederiksen mener, at man i stedet skal sørge for, at der er plads til psykisk sårbare personer som Mille Vinstrup på arbejdsmarkedet.

- Meningen er ikke, at man skal leve sine ungdomsår på kontanthjælp. Kontanthjælpen er tænkt som en kortvarig ydelse, siger beskæftigelsesministeren.

Se Mille Vinstrups video her.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip