Minister om ledighedstal: Giv nu reformerne lov til at virke

»Derfor er det godt, at vi har brugt foråret på at få forhandlet en vækstplan hjem, som gerne skal være med til at understøtte et mere konkurrencedygtigt dansk erhvervsliv, der er forudsætningen for at bryde ledighedstallene,« siger ministeren.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik var ledigheden i april oppe på 5,9 procent af arbejdsstyrken, det er 0,1 procentpoint mere end i marts - og mere end hvad økonomerne have forudset.

»Vækstplanen er jo ikke vedtaget endnu, og derfor er den heller ikke begyndt at virke. Det samme gælder for kontanthjælpsreformen, som jeg også vil pege på, fordi vi kan se, at en af de grupper, hvor ledigheden stiger, faktisk er for de 25-29-årige på kontanthjælpsområdet. Reformen kommer til at have et stærkt fokus på, at de skal i uddannelse,« understreger Mette Frederiksen.

Stigningen i bruttoledigheden betyder, at der i april var i alt 155.000 arbejdsløse i Danmark.

»Jeg er altid bekymret i forhold til arbejdsløsheden, og det er jeg, hvad enten der er tale om en lille stigning, eller vi ligger stabilt, for vi skulle jo gerne have tallene ned. Initiativerne har slet ikke fået lov til at virke, og det skal de have lov til nu,« siger beskæftigelsesministeren.

Siden november 2009 har den sæsonkorrigerede ledighed ligget mellem 5,8 og 6,2 procent af arbejdsstyrken, skriver Danmarks Statistik.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip