Minister overhørte advarsler om skatte-fejl

Problemet med de mange fejlagtige ejendomsvurderinger kunne muligvis være undgået, hvis VK-regeringen i 2002 havde reageret på adskillige advarsler mod at lade Skat stå for vurderingerne frem for kommunerne.

Men den daværende skatteminister Svend Erik Hovmand (V) valgte at overhøre de mange kritiske røster, skriver Berlingske.

Venstre-ministeren blev blandt andet advaret af sin partifælle Ejgil W. Rasmussen, der på det tidspunkt var formand for Kommunernes Landsforening.

Ejgil W. Rasmussen var stærkt kritisk over for at flytte opgaven til det tidligere Told & Skat.

- Vi må jo bare konstatere i dag, at det gik, som vi og mange andre advarede imod tilbage i 2002. Det må mane til eftertanke hos de politikere, der nu sidder og skal finde en løsning på problemerne, siger Ejgil W. Rasmussen til Berlingske.

13 ud af de 20 høringssvar, som Hovmand modtog op til beslutningen, var kritiske.

Ændringen ville forringe kvaliteten af ejendomsvurderingerne og dermed øge risikoen for, at boligejere kom til at betale forkerte beløb i skat, fremhævede modstanderne af forslaget.

Og Skat var muligvis slet ikke i stand til at påtage sig den store opgave, som indtil da var varetaget af flere hundrede vurderingsråd i kommunerne.

Peter Loft, tidligere departementschef i Skatteministeriet, erkender, at ingen havde undersøgt, om Skar var rustet til opgaven.

Når VK-regeringen alligevel ønskede at gennemføre ændringen, var det blandt andet, fordi staten ifølge beregninger kunne spare 125 millioner kroner ved at samle ejendomsvurderingerne i Skat.

Rigsrevisionen konstaterede i en stærk kritisk rapport i sidste måned, at ejendomsvurderingerne i årevis har været smækfyldt med fejl.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip