Minister: Plads til forbedringer i kræftforløb

Regionerne får behandlet flere kræftpatienter rettidigt på hospitaler i de forløb, som Sundhedsstyrelsen bruger som rettesnor.

Det hæfter sundhedsminister Nick Hækkerup (S) sig ved, nu da otte ud af 10 patienter, der henvises til et sygehus i et kræftpakkeforløb, behandles inden for Sundhedsstyrelsens tider.

Det viser de kræftmonitoreringstal, der er lagt frem fredag, og som ifølge Kræftens Bekæmpelse er skuffende, da hver femte kræftpatient samtidig stadig må vente for længe med at komme i behandling.

- Men tallene viser også, at vi langtfra er i mål, og at der fortsat er plads til forbedringer - ingen tvivl om det, lyder det også fra sundhedsministeren i en skriftlig kommentar.

Nick Hækkerup understreger, at kræftpatienterne selvfølgelig skal "have en effektiv behandling af høj kvalitet".

- Og de 32 kræftpakkeforløb er vigtige, fordi de betyder, at patienter, der kan have en kræftsygdom, hurtigt bliver udredt og kommer i behandling, hvis de er syge, siger han og fortsætter:

- Det er utrolig vigtigt, både fordi tid ofte kan være afgørende for, om man overlever en kræftsygdom, og fordi det kan være meget belastende for den enkelte at skulle gå og vente på at finde ud af, om man har kræft.

De nye tal viser, at det går bedst for patienter med mistanke om kræft i hjernen eller brystet. 96 procent af patienter med symptomer på kræft i hjernen og 79 procent af patienterne med symptomer på brystkræft behandles i tide.

Derimod går det den gale vej for patienter med mistanke om blærekræft. Kun 72 procent af patienterne kommer igennem kræftpakkeforløbet i tide. Det er 10 procentpoint færre end i 3. kvartal.

Det samme tilbagefald ses for patienter med mistanke om kræft i bugspytkirtelen.

- Den udvikling skal stoppes, og jeg ved også, at regionerne arbejder benhårdt på at få rettet op de steder, hvor der er problemer, så endnu flere patienter kommer igennem inden for de anbefalede tider, siger Nick Hækkerup.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip