Minister: Regning for udflytning overdrives

Regeringen kender ikke den endelig pris for udflytningen af 3900 statslige arbejdspladser, men de tal, der florerer i medierne i disse dage, er for høje.

Sådan lød budskabet fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) under et samråd med Udvalget for Landdistrikter og Øer.

- Det er min vurdering, at de tal, der nævnes i pressen i disse dage, er meget, meget højt sat. Det nævnes blandt andet, at det skulle have kostet 500.000 per medarbejder at udflytte Sikkerhedsstyrelsen til Esbjerg i 2004, sagde ministeren og uddybede:

- Jeg har bedt mit ministerium se nærmere på de tal, der har floreret, og ministeriet skønner, at den direkte udflytningsudgift i 2004 landede på knap det halve per arbejdsplads. Det vil sige, at man langt fra brugte den reserve på 40 millioner kroner, der var afsat, påpegede ministeren.

Berlingske skrev mandag, at det ventes at koste 184 millioner kroner i perioden fra 2016 til 2019 at flytte de 392 medarbejdere i NaturErhvervsstyrelsen fra København til Sønderjylland.

Troels Lund Poulsen understregede, at de endelig udgifter endnu ikke er kendt.

- Regeringen vil behandle implementeringsplanerne i løbet af første kvartal 2016, og der vil vi også få en konkret vurdering af, hvad omkostningerne vil være i de kommende år, forklarede han og tilføjede:

- Sagt direkte på dansk: På nuværende tidspunkt kender vi ikke de konkrete implementeringsplaner. Jeg noterer mig, at der er potentielle implementeringsplaner, der bliver omtalt offentligt, men regeringen kender ikke de konkrete implementeringsplaner.

Han understreger, at det som udgangspunkt er institutionerne selv, der skal afholde udgifterne til udflytningerne.

- Udgifterne vil skulle afholdes inden for de pågældende udgiftsrammer, og som bekendt er der på finansloven for 2016 afsat er særlig reserve på 400 millioner kroner. Hvis der måtte opstå udgifter, som kræver, at der bliver fundet midler i 2017, så sker det på finansloven for 2017, forsikrede ministeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip