Minister sår tvivl om SF i finansiel forligskreds

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) finder det meget usædvanligt, at SF er gået sammen med Enhedslisten og Alternativet om et beslutningsforslag, der skal sikre forbrugerne mod stigende priser på deres realkreditlån.

- Vi havde en forståelse af, at når man er med i en forligskreds, så stiller man ikke beslutningsforslag om den slags, siger Lund Poulsen under et samråd i erhvervs- og vækstudvalget tirsdag.

- Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt SF stadig er med i den finansielle forligskreds. Jeg håber det, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

SF er blandt de partier, der efter finanskrisen blandt andet stod bag de bankpakker, der skulle sikre den finansielle stabilitet i Danmark. Det var endda daværende SF-erhvervsminister Ole Sohn, der forhandlede den femte bankpakke på plads i 2012.

Konflikten mellem SF og Troels Lund Poulsen bunder i, at ministeren mener, at arbejdet med at sikre den frie konkurrence og fair vilkår for realkreditkunderne hører hjemme i samme forligskreds. Men det er SF overhovedet ikke enig i.

- Det er noget, alle Folketingets partier burde kunne diskutere. Jeg synes ikke, det er rimeligt at udelukke nogen, siger SF's erhvervsordfører, Lisbeth Bech Poulsen.

Sammen med Enhedslisten og Alternativet har partiet blandt andet foreslået at forbyde udbytter til aktionærerne i realkreditselskaber, der forhøjer bidragssatserne. Partierne vil også lade konkurrencemyndighederne tage stilling til højere priser.

Og Enhedslisten og Alternativet sidder ikke med ved bordet, når den finansielle forligskreds mødes.

Lisbeth Bech Poulsen er også uenig i ministerens måde at løse problemet på. Han har indtil videre nedsat et ekspertudvalg. Men SF mener, det er en syltekrukke.

Troels Lund Poulsen afviser, at hans bemærkninger under samrådet skal forstås som en trussel om at smide SF ud af forligskredsen.

- Jeg smider ikke SF ud. Hvis de ikke vil være med, må de gå selv, siger han.

/ritzau/