Minister ser frem til flere strande som Amager Strandpark

Det bliver nemmere at være boligejer, hvis man bor tæt ved de danske kyster.

Sådan lyder det fra miljøminister Esben Lunde Larsen (V), efter at regeringen har indgået en ny aftale med De Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne om en ny planlov.

- Det betyder, at friheden og fornuften kommer tilbage for de 60.000 boligejere inden for strandbeskyttelseslinjen, siger Esben Lunde Larsen.

Aftalen betyder en række lempelser for husejere, der bor inden for strandbeskyttelseslinjen, som går fra kysten og 300 meter ind i landet. I sommerhusområder dog kun 100 meter.

- Boligejere får her lov til at etablere højbede, gyngestativer og lignende, uden at de skal søge dispensation om det først, når det ligger op ad deres huse, siger miljøministeren.

Husejere får også lov til at opføre terrasser og mindre skure i tilknytning til boligen uden at skulle søge om dispensation.

Aftalen betyder desuden bedre muligheder for at benytte eksisterende bygninger på havnearealer til andre formål, lyder det fra ministeren.

Eksempelvis kan tomme bygninger på havnene indrettes til iskiosker, souvenirbutikker og caféer, uden at der skal søges dispensation først.

Samtidig får klubber, foreninger og institutioner mulighed for at opføre eksempelvis skure til opbevaring af kajakker, bålhytter og shelters på havneområder.

- Stramme regler skal ikke længere stå i vejen for danskernes store glæde ved windsurfing, kajakroning og vinterbadning. Flere kystbyer burde have deres egen lille version af Amager Strandpark, hvor man oplever, hvilket udendørsliv der udfolder sig i alle døgnets lyse timer, siger Esben Lunde Larsen.

Spørgsmål: Er lempelserne så vidtgående nok set med dine øjne?

- Jeg er særdeles tilfreds. Nu er der nogle ting, vi skal have undersøgt nærmere, hvor man eventuelt også kan lempe, og det skal vi senere mødes med forligspartierne om, siger ministeren.

De nye tiltag kræver en ændring af naturbeskyttelsesloven, og der vil blive fremsat lovforslag herom i den kommende folketingssamling. De nye regler ventes at træde i kraft næste år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip