Minister ser gerne samme mobilpriser i EU som hjemme

Skrevet af admin

30/04/2016

Dagens topnyheder

Kort før målstregen lyder det nu fra forsynings-, klima og energiminister Lars Christian Lilleholt (V), at vi slet ikke er i mål alligevel, når det drejer sig om priserne for mobiltelefoni i EU.

Lørdag indføres nye regler for mobilsnak, som betyder et loft for roamingafgiften, der under rejser i EU lægger et ekstrabeløb oven i den pris, man betaler for at bruge mobilen derhjemme.

Det sænker priserne således, at roamingafgiften højst må være 46 øre per minut, når man ringer fra sin mobil i et andet EU-land, og 10 øre per minut for at modtage opkald på rejsen.

Og selv om det er glædeligt med lavere priser, så kan det blive endnu bedre, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi er ikke i mål. Selv med de lavere takster er der behov for yderligere prisfald. Ideelt set, ser jeg gerne, at det koster det samme at bruge mobiltelefonen på rejsen i EU, som det gør, når man er hjemme, siger Lars Christian Lilleholt.

Siden EU begyndte at regulere roamingpriserne i 2007, er danskernes priser samlet set faldet med over 90 procent.

Den EU-aftale, der betyder lavere roamingpriser fra lørdag, lægger desuden op til yderligere prisfald. Fra sommeren næste år skal roamingprisen i EU som udgangspunkt være den samme, som prisen for at bruge mobilen derhjemme.

- Vi har en gylden mulighed for, at det kan lade sig gøre inden for en overskuelig fremtid. Inden dét kan blive en realitet, skal vi dog have fundet en løsning i EU, der gør, at mobilselskaberne ikke kommer til at tabe penge på at sælge roamingtjenester, siger han.

Sker det ikke, frygter ministeren, at det kan betyde, at mobilselskaberne hæver deres priser generelt eller lukker for roaming i de billigste abonnementer, så mobilen ikke kan bruges på rejser i EU.

Se dagsaktuelle mobilabonnement priser på Mobil-daekning.dk.

/ritzau/