Minister skal ind i sag om nattestøjende metroarbejde

»Jeg vil have ministerens svar på, om man virkelig på den måde kan nægte den enkelte borgers rettigheder, blot fordi der skal etableres en ny metrolinje i København. Jeg mener virkelig, at det her projekt indtil videre har været udført uden den mindste hensyntagen til naboerne,« siger Karina Adsbøl.

Der har tidligere været hård kritik af den larm, som metrobyggeriet forårsager, og med udsigten til støj om natten har en række beboer ved de berørte byggepladser meddelt, at de vil gå rettens vej for at forhindre beslutningen om nattearbejde.

»Vi har tænkt os at følge denne sag til dørs – også rent juridisk. Det her er ulovligt, og det har førende eksperter også udtalt. Man har ændret radikalt i det, der lå til grund for det oprindelige program i forhold til Marmorkirken. Og det er simpelthen ikke lovligt, at man går videre,« siger talskvinden for beboerforeningen omkring Marmorkirken, Maya Glem, ifølge Jyllands-Posten.

Den udmelding kommer, efter at et flertal i borgerrepræsentationen i Københavns Kommune fredag gav tilladelse til, at Metroselskabet kan udvide sine arbejdstider. I Dansk Folkeparti hilser man en mulig retssag velkommen.

»Det er utroligt, at man skal igennem en retssag for at få lov til at kunne sove om natten. Det her er en meget stor belastning at udsætte beboerne for, når der nu også må støjes i aften- og nattetimerne. I forvejen har forholdene været nærmest uudholdelige for mange beboere,« siger Karina Adsbøl.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra by- og boligminister Carsten Hansen.

Dagens Gossip