Minister skal sælge energi og sundhed til Saudi Arabien

Søndag og mandag skal handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr (SF) forsøge at overbevise saudierne om, at Danmark ikke er så slem, som Kurt Westergaards streger åbenbart gav udtryk for.

Sammen med 15 danske virksomheder er hun på charmeoffensiv i det første ministerledede erhvervsfremstød i Saudi Arabien siden 2003.

»Saudi Arabien erkender, at deres olierigdomme ikke varer for evigt. Derfor investerer saudierne massivt i grøn energi og ikke mindst energibesparende infrastruktur. Energibesparende løsninger tænkes ind i alt nybyggeri og det enorme nybyggeri taget i betragtning, giver det gode muligheder for de danske virksomheder,« siger Pia Olsen Dyhr i en pressemeddelelse.

Ministeren understreger, at Danmark allerede har et tæt samarbejde med Saudi Arabien, når det gælder sundhedsområdet, men at der er masser af muligheder.

»Landet har store udfordringer med almindelige livsstilssygdomme forbundet med for eksempel overvægt. Samtidig har landets 29 millioner store befolkning høje krav og store forventninger til sundhedsvæsenet. De efterspørger produkter, hvor danske virksomheder har styrkepositioner. Det giver store muligheder, som de danske virksomheder skal fastholde og udbygge,« siger Pia Olsen Dyhr.

Danmarks eksport udgjorde i 2012 4,1 milliarder kroner.

Dagens Gossip