Minister slår salmonella-alarm i årlig kødrapport

i 8,6 procent af tilfældene blev kødet vurderet som værende direkte farligt at spise på grund salmonellabakterierne.

Sådan lyder den triste konklusion i Fødevarestyrelsens rapport om kontrol af salmonella og campylobacter i danskproduceret og importeret fersk kød.

»Den udvikling vi har set af salmonella i oksekød i 2012, er alarmerende. Derfor sætter vi en undersøgelse i gang, så vi kan finde ud af, hvorfor vi har set en stigning,« siger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

»Samtidig strammer vi sammen med erhvervet op på den handlingsplan, der er på området, så vi kan få vendt udviklingen,« fortsætter hun.

Til gengæld går det rigtig godt med at få presset salmonellaen væk fra de kyllinger, der ryger i supermarkedernes kølediske og senere på spisebordet. I løbet af 2012 blev der ikke fundet salmonella i et eneste af de 96 partier fjerkrækøb, som Fødevarestyrelsen undersøgte.

»Der er selvfølgelig grund til at glæde sig over, at vi har fået bugt med salmonellaen i danske kyllinger, og at Fødevarestyrelsen generelt har fundet færre salmonella-bakterier i sine kontroller,« siger Mette Gjerskov.

Men det går ikke så godt med at få nedkæmpet campolybacter-bakterien. Den blev fundet i næsten hver femte af de 122 partier fjerkrækød, der blev undersøgt for det.

Dagens Gossip