Minister: Slut med sort kørsel og rengøring

Regeringen fortsætter kampen mod udenlandske firmaer, der ikke overholder reglerne og derfor kan underbyde danske firmaer - såkaldt social dumping.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) vil således sætte øget fokus på blandt andet udenlandske byggefirmaer og rengøringsfirmaer samt vognmandsfirmaer, der kører ulovligt med gods i Danmark.

- Jeg vil understrege, at udenlandske virksomheder generelt er meget velkomne her i Danmark.

- Men det har været alt for let for et mindretal at snyde med de danske regler. Dansk erhvervsliv skal ikke være genstand for unfair konkurrence fra dem, der ikke spiller efter reglerne, siger Mette Frederiksen.

Arbejdstilsynet skal i fremtiden have mulighed for at udstede administrative bøder, hvis man på tilsynsbesøg konstaterer udenlandske firmaer, der ikke arbejder efter reglerne. Derudover skal der et skrappere regelsæt ind over rengøringsfirmaerne.

Regeringen vil nu drøfte udvalgets rapport og muligheden for at gennemføre de enkelte tiltag i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

Tidligere har man lavet aftaler på området med Enhedslisten, og ifølge partiets arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, er man klar til nye aftaler.

- Der er næsten altid en dansk virksomhed som bagmand, når social dumping ved hjælp af udenlandske virksomheder bliver sat i system. Dem skal vi have fat i, siger Finn Sørensen.

- Myndighederne skal have bedre redskaber i jagten på virksomheder, der bryder med de danske regler.

- Arbejdsmarkedets parter skal inddrages i et tæt samarbejde med myndighederne, og fagforeningerne skal have bedre adgang til oplysninger om de udenlandske virksomheder, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip