Minister sultestrejker i protest mod fængslinger

Men nu får aktivisterne støtte af et medlem af den nuværende præsident Abdrabuh Mansur Hadis regering. Menneskerettighedsminister Huriya Mashhoor siger til nyhedsbureauet AFP, at hun er begyndt at sultestrejke i solidaritet med de fængslede.

»Jeg sultestrejker og vil ikke stoppe, før de fængslede unge er løsladt. Der eneste forbrydelse er, at de har deltaget i et fredeligt oprør,« siger ministeren.

Ifølge en lokal menneskerettighedsgruppe i Yemen sidder 58 deltagere i demonstrationerne mod præsident Saleh, der trådte tilbage i februar 2012, bag tremmer, mens 17 aktivisters skæbne er ukendt.

20 af de fængslede indledte deres egen sultestrejke 24. maj. Yderligere 20 aktivister sluttede sig til sultestrejken lørdag efter et besøg i fængslet.

Til AFP fortæller en kilde med tilknytning til Yemens regering, at præsident Hadi har indledt drøftelser med sin regering og sine rådgivere for at få afsluttet situationen. Præsidenten har tidligere krævet de fængslede unge sat på fri fod, men ifølge aktivister blokerer en offentlig anklager, der blev udnævnt under den tidligere præsident, for frigivelsen.

Dagens Gossip