Minister svinger øksen over løntilskud

Ordningen med lange offentlige løntilskud har fået så meget kritik med på vejen, at regeringen nu vil halvere perioden med løntilskud i offentlige virksomheder fra 12 måneder til seks måneder.

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

- Vi tager konsekvensen af den kritik, der er af ordningen i dag og foreslår at halvere perioden. Beskæftigelsespolitikken skal jo fremme, at mennesker kommer i arbejde hurtigt og ikke bliver fastholdt i unødvendigt lang tid, siger hun til Ritzau.

Kritikken er særligt gået på, at udsigterne til at få et job efter et år i løntilskud i en offentlig virksomhed er meget ringe sammenlignet med perspektiverne i et privat firma. Og det er dette forhold, som får regeringen til at ændre på ordningen.

- Det er en stor ændring, men når vi kan se, at de meget lange forløb i offentlige løntilskud har en tendens til at fastholde mennesker i ledighed, og formålet er det stik modsatte, så bliver vi jo nødt til at reagere, siger Mette Frederiksen.

Hun håber på, at de nye regler kan effektivisere systemet for alle parter.

- Mit håb med det her er, at vi både bruger vores arbejdsløses tid klogere, og vi bruger pengene klogere. Jeg er selv meget optaget af, at vi ikke spilder menneskers tid, og det må vi bestemt heller ikke gøre i beskæftigelsesindsatsen, siger ministeren.

Regeringen regner med at kunne spare 65 millioner kroner om året på ændringen. Pengene skal i stedet føres ind i kontanthjælpsreformen for at sikre en mere aktiv indsats over for kontanthjælpsmodtagerne med særligt fokus på uddannelse.

/ritzau/

Dagens Gossip