Minister undersøger tysk lønaftale for brud på EU-retten

Skrevet af admin

21/01/2015

Mest læste i dag

De danske vognmænd er i oprør over en ny tysk lønaftale, der betyder, at de i særskilte dokumenter, der skal sendes til Tyskland inden hver tur syd for grænsen, skal dokumentere, at de overholder den tyske mindsteløn.

Men der kan være en hjælpende hånd på vej fra politisk side. I hvert fald har transportminister Magnus Heunicke (S) besluttet at gå ind i sagen efter en henvendelse fra den danske transportbranche.

- Det er positivt, at man i Tyskland er optaget af at sikre ordentlige lønninger og modvirke social dumping og unfair konkurrence i transportbranchen.

- Men det er regeringens vurdering, at der umiddelbart kan være administrative og EU-retlige udfordringer forbundet med de tyske regler om mindsteløn for udenlandske chauffører, der kører på de tyske veje.

- Det er mit ministerium lige nu ved at undersøge nærmere med henblik på en orientering af Folketingets Transportudvalg om sagen, skriver Magnus Heunicke i en mail til Ritzau.

Transportbranchen frygter at blive druknet i papirarbejde, lyder det fra Jacob Christian Nielsen, som er direktør i ITD. Han er en af personerne bag henvendelsen til Heunicke og tre andre ministre.

- Tyskland er velkommen til at indføre mindsteløn på deres eget arbejdsmarked.

- Men man har indført en mindsteløn for alle chauffører, der kører igennem Tyskland, og det er stærkt problematisk i forhold til det indre marked, som har været fuldt liberaliseret siden 1993, siger Jacob Christian Nielsen.

Ministeriets indledende undersøgelse af sagen ventes at være på plads inden for de kommende dage.

/ritzau/